Kevin Åkerlund

Festivalens beskyddare

Bästa vänner,

Ett vackert ordspråk lyder – för att vara lyckliga behöver vi tre saker: något att göra, något att älska och något att hoppas på. I RUSK-festivalen förenas de här elementen på ett elegant och innovativt sätt. Musik och kultur skänker oss nämligen oförglömliga upplevelser, skapar välmående och inger hopp. Regn och rusk byts ut mot inbjudande och mångsidiga konsert- och konstupplevelser under några dagar i november här i vårt Jakobstad.

Festivalen såg dagens ljus för första gången år 2013. Sedan dess har RUSK vuxit och utvecklats till ett evenemang som idag samlar proffsmusiker, internationellt erkända tonsättare och musikentusiaster från när och fjärran.

Efter coronaperiodens restriktioner är längtan efter kulturupplevelser stark och påtaglig. ”Less is more” beskriver säkert mångas känslor under den exceptionella pandemitid vi gått igenom, minsta lilla möjlighet att uppleva kultur var fin och berikande. Det är med glädje och stolthet jag nu, då vi ”more or less” går mot det normala igen, önskar er alla njutningsfulla stunder under RUSK-festivalen med dess högklassiga och unika program här i Schaumansalen i Campus Allegro.

 

Anna-Maja Henriksson
Justitieminister
RUSK-festivalens beskyddare