RUSK Kamarimusiikkia Pietarsaaressa 20.-24.11.2018

– Kansainvälistä luovuutta vuoden pimeimpään aikaan


RUSK

Kammarmusik i Jakobstad
Kamarimusiikkia Pietarsaaressa
Chamber Music in Jakobstad

19-23.11.2019

 

Årets tema / Vuoden teema / Festival Theme
MAKT – VALTA – POWER

Konstnärliga ledare / Taiteelliset johtajat / Artistic Directors
CHRISTOFFER SUNDQVIST & SEBASTIAN FAGERLUND

Årets tonsättare / Vuoden säveltäjä / Composer in Residence
OUTI TARKIAINEN (FIN)

 

Artister / Taiteilijat / Artists
TBA

 

ändringar möjliga / muutokset mahdollisia / changes possible

RUSK FESTIVAALI LIEKEISSÄ JA AALLOISSA

Kansainvälinen luovuus loistaa Pietarsaaressa vuoden pimeimpään aikaan! RUSK festivaalin lavalle nousevat Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri sekä mm. Elina Vähälä, Hugo Ticciati, Andres Kaljuste, Nicolas Altstaedt, Simon Crawford-Phillips, Niek de Groot, Janne Thomsen ja Heini Kärkkäinen. Taiteelliset johtajat Sebastian Fagerlund ja Christoffer Sundqvist ovat luoneet jännittävän kattauksen teemasäveltäjä Erkki-Sven Tüürin tuotannon ympärille. Tule ja koe, kuinka aallot murtuvat marraskuussa!

RUSK-festivaali on marraskuun lopulla vuosittain Pietarsaaressa järjestettävä musiikkifestivaali, jossa yhdistyvät korkeatasoinen kamarimusiikki ja eri taiteenalat. Yhteentörmäyksen ytimessä on kaupungin keskustassa sijaitseva Schauman-sali, mutta tapahtumat levittäytyvät myös laajemmin ympäröivään kaupunkimiljööseen.

Festivaalin perustivat vuonna 2013 klarinetisti Christoffer Sundqvist ja säveltäjä Sebastian Fagerlund, jotka ovat festivaalin taiteelliset johtajat. Viikon aikana kuullaan konsertteja, joissa suomalaiset ja kansainväliset muusikot esittävät kamarimusiikin klassikkoja ja harvinaisuuksia sekä uutta musiikkia. Festivaali kutsuu vuosittain fokus-säveltäjäkseen kansainvälisen säveltäjävieraan. Säveltäjävieraiksi on kutsuttu Sebastian Fagerlund (2013), Daníel Bjarnason (2014), Jesper Nordin (2015), Jukka Tiensuu (2016), Cecilia Damström (2017), Raoul Björkenheim (2017), Ralf Nyqvist (2017) ja Sauli Zinovjev (2017).

RUSK-festivaalin tavoitteena on heijastaa omaa aikaamme kaikkine muunnelmineen ja haasteineen. Se on sulatusuuni, jossa luovuus saa virrata eksoottisissa yhteyksissä vuoden pimeimpänä ja koleimpana aikana.

text