Kevin Åkerlund

Festivaalin suojelija 2023

Hyvät ystävät,

Meidän ihmisten on valtavan tärkeää voida kokoontua ja kokea asioita yhdessä. Kulttuuri on hyvin tärkeässä asemassa tämän mahdollistamisessa. Se rikastuttaa elämäämme ja tukee hyvinvointiamme. Koronapandemian haastavien vuosien jälkeen ja nyt jännittyneessä maailmanpoliittisessa tilanteessa kulttuuri tuo meille uutta voimaa ja toivoa valoisammasta tulevaisuudesta. Olen iloinen ja ylpeä Rusk-festivaalin tarjoamista korkeatasoisista konsertti- ja kulttuurielämyksistä, joista saamme nauttia rakkaassa kotikaupungissani Pietarsaaressa. Musiikin tuoma ilo ja nautinto ovat erityisen tervetulleita vuoden pimeimpänä ja koleimpana aikana.

Rusk-festivaali näki päivänvalon vuonna 2013 ja juhlii näin ollen nyt 10-vuotista taivaltaan. Näiden vuosien aikana Rusk on kasvanut ja kehittynyt festivaaliksi, joka kokoaa musiikin ammattilaisia, kansainvälisesti tunnustettuja säveltäjiä ja musiikin ystäviä läheltä ja kaukaa. Juhlafestivaalin aikana luvassa on unohtumattomia elämyksiä menneiltä vuosilta, mutta samalla festivaali suuntaa katseensa kohti tulevaa. Juhlavuoden kunniaksi tämän vuoden teemana on Kuninkaallinen juhla, joka kulkee korkeatasoisen ohjelman punaisena lankana. 

Iloitsen voidessani onnitella Ruskia 10-vuotisjuhlan johdosta, ja toivotan järjestäjille onnea ja menestystä myös jatkossa. Haluan samalla toivottaa teille kaikille ihania ja unohtumattomia konserttielämyksiä. 

Anna-Maja Henriksson
Opetusministeri
Rusk-festivaalin suojelija