Kevin Åkerlund

Festivaalin suojelija 2022

Hyvät ystävät,

Kulttuurielämykset ovat tärkeitä ihmisten hyvinvoinnin, terveyden ja yhteisöllisyyden kannalta. Tämä tuli harvinaisen selväksi, kun yhteiskunta suljettiin koronakriisin ensimmäisenä vuonna. Tämän vuoden helmikuun 24. päivänä Venäjä aloitti julman hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan, mikä vaikuttaa meihin monin tavoin. Maailman mullistuessatarvitsemme kulttuurielämyksiä enemmän kuin koskaan. Meille tekee hyvää kokoontua yhteen ja jakaa asioita yhdessä. Vaikeina aikoina se on entistä tärkeämpää. Rusk-festivaali antaa meille mahdollisuuden päästä pakoon sadetta, viimaa ja pimeyttä ja nauttia mielenkiintoisista ja monipuolisista konsertti- ja taide-elämyksistä muutaman päivän ajan täällä kauniissa Pietarsaaressa. Saamme osallistua unohtumattomiin musiikki- ja kulttuurielämyksiin, jotka tuovat meille hyvinvointia ja toivoa.

Rusk-festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Sittemmin Rusk on kasvanut ja kehittynyt tapahtumaksi, joka kokoaa yhteen ammattimuusikoita, kansainvälisesti tunnustettuja säveltäjiä ja musiikin harrastajia läheltä ja kaukaa.

Tämän vuoden festivaalin teemana on ”Jumalat ja jumalattaret”. Joka ilta festivaalin aikana meillä on mahdollisuus muutaman tunnin ajan uppoutua myyttiseen maailmaan, josta säveltäjät ovat saaneet innoituksensa. Samalla saamme pienen tauon arjesta ja sen huolista. Ilolla ja ylpeydellä toivotan teille kaikille nautinnollisia hetkiä Rusk-festivaalin korkeatasoisen ja ainutlaatuisen ohjelman parissa.

 

Anna-Maja Henriksson
Oikeusministeri
Rusk-festivaalin suojelija