Kevin Åkerlund

Festivaalin suojelija

Hyvät ystävät,

Kauniin sanonnan mukaan tarvitsemme kolmea asiaa voidaksemme olla onnellisia: mielekästä tekemistä, rakkautta ja toivoa. Nämä elementit yhdistyvät tyylikkäällä ja innovatiivisella tavalla RUSK-festivaalissa. Musiikki ja kulttuuri antavat meille unohtumattomia kokemuksia, luovat hyvinvointia ja antavat toivoa. Täällä Pietarsaaressa, muutaman marraskuupäivän aikana, vaihdamme sateen ja myrskyn houkutteleviin ja monipuolisiin konsertti- ja taidekokemuksiin.

Festivaali näki päivänvalon ensimmäistä kertaa vuonna 2013. Siitä lähtien se on kasvanut ja kehittynyt tapahtumaksi, johon tänä päivänä kokoontuu ammattimuusikoita, kansainvälisesti tunnustettuja säveltäjiä ja musiikki-intoilijoita läheltä ja kaukaa.

Koronapandemian rajoitusten jälkeen kulttuurikokemuksien kaipuu on suuri ja käsinkosketeltava. ”Less is more” on varmasti kuvannut monen ihmisen tunteita tämän poikkeuksellisen pandemian aikana. Pienetkin mahdollisuudet kokea kulttuuria ovat olleet kauniita ja rikastuttavia. Kun nyt menemme kohti ”more or less” normaalia, haluan iloisin ja ylpein mielin toivottaa teille kaikille nautinnollisia hetkiä täällä Schaumansalissa Campus Allegrossa, korkealaatuisessa ja ainutlaatuisessa RUSK-festivaalissa.

 

Anna-Maja Henriksson
Oikeusministeri
RUSK-festivaalin suojelija