Anabel Montesinos

Kitara

Anabel Montesinos, Espanjassa järjestettävän kansainvälisen Francisco Tárrega -kitarakilpailun nuorin voittaja (hän oli voittaessaan 17-vuotias) on klassisen kitaransoiton keulahahmo maailmanlaajuisesti. Hän on voittanut ensimmäisen palkinnon yli 10 kitarakilpailussa, mm. Michele Pittaluga -kilpailun Cittá di Alessandriassa (Italia), Julián Arcas -kilpailun Espanjassa ja Raifeisenwettbewerb-kilpailussa Salzburgissa (Itävalta).

Anabel Montesinos on konsertoinut ympäri maailmaa. Hän debytoi Carnegie Hallissa vuonna 2011. Hän on soittanut J. Rodrigon Concierto de Aranjuezin Potsdamissa ulkoilmakonsertissa (Berliini) yli 4000 henkilön yleisölle ja on esiintynyt eri orkestereiden solistina, joista mainittakoon Orchestra Filarmonica di Torino (Italia), Simón Bolivar -sinfoniaorkesteri (Venezuela), Nordiska Kammarorkestern (Sundsvall, Ruotsi), Oulu Sinfonia, Havana Philharmonic (Kuuba), Moskovan filharmoninen orkesteri (Venäjä), Pomeranian Philharmonic Orchestra (Puola). Hän on lisäksi italialaisen Soleron kaupungin kunniakansalainen. Vuonna 2011 hän sai nuorena, lupaavana lahjakkuutena tunnustusta taiteellisista saavutuksistaan vastaanottaessaan "Premio Chitarra D'Oro" -palkinnon Convegno Internazionale di Chitarra -tapahtumassa Alessandriassa. 

Anabel Montesinos on levyttänyt musiikkia Naxos-levy-yhtiölle ja hänen ensimmäinen levynsä valittiin osaksi British Airwaysin mannertenvälisten lentojen musiikkiohjelmaa. Hänen albumiaan on ylistetty kansainvälisessä mediassa, erityisesti hänen tulkintojensa kauneutta ja virtuositeettia. Anabel on konsertoinut yhdessä Paco de Lucían kanssa, esittäen menestyksekkäästi ”espanjalaisen musiikin toista puolta”. Renessanssimusiikista nykymusiikkiin ulottuvan klassisen musiikin ohjelmistonsa lisäksi hän on myös esittänyt viihdemusiikkia useissa tilaisuuksissa, mm. The Beatlesin ja Queenin musiikkia sovitettuna kitaralle ja orkesterille. Hänen esittämänsä versio Bohemian Rhapsodysta sai seisovat suosionosoitukset kiertueella vuonna 2019.

Joulukuussa 2021 Anabel levytti kolmannen soololevynsä GuitarCoop-yhtiölle Brasiliassa. Albumi on nimeltään Alma Llanera ja se on omistettu latinalaisamerikkalaiselle musiikille ja sisältää sekä klassisia teoksia että viihdemusiikkia. Anabel on Savarez-taiteilija ja soittaa korkeajännitteisillä Savarez Cantiga Alliance Premium -kielillä. Hänen kitaransa Jasmine on kuuluisan soitinrakentajan Steve Connorin rakentama vuodelta 2018.