Kaupo Kikkas

Anna-Liisa Bezrodny

Viulu

Anna-Liisa Bezrodny on tänä päivänä kysytty niin solistina kuin kamarimuusikkona ympäri maailman.

Anna-Liisa syntyi Moskovassa, ja aloitti viulunsoiton vanhempiensa opastuksella 2-vuotiaana. Hän jatkoi opiskelujaan Sibelius- Akatemiassa vanhempiensa, prof. I. Bezrodnyn ja M. Tampere-Bezrodnyn johdolla, sekä Guildhall School’issa Lontoossa Yfrah Neamanin johdolla. Hän on lukuisien kansainvälisten kilpailujen palkinnonvoittaja, mm. GSMD Gold Medal 2006 voittaja, Suomen ”Pro Musica” palkinnonsaaja, sekä Eestin Kulttuurisäätiön vuoden 2013 tunnustuspalkinnon saaja.

Vuosien varrella hän on konsertoinut lähes kaikkialla Euroopassa, USA:ssa, Aasiassa, Venäjällä ym, niin solistina kuin kamarimuusikkona, orkestereiden kanssa kuten mm. Gewandhaus Leipzig Orkester, Mitt-Deutsches Rundfunk Orkester, Leipzig, Zürich Chamber Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, London, Philharmonia Orchestra, London, Chile Symphony Orchestra, Riga National Orchestra, Moscow Symphony, Pietarin Sinfoniaorkesterin, sekä lukemattomien muiden orkestereiden solistina. Anna-Liisa on aktiivinen kamarimuusikko esiintyen eri festivaaleilla ympäri maailman, hänen yhteistyökumppaneinaan ovat olleet mm Jan-Erik Gustafsson, Maxim Vengerov, Barnabas Kelemen, Jean-Efflam Bavouzet, Ivry Gitlis, Alexander Rudin, Liana Isakadze, Lisa Batiashvili, Sayaka Shoji, Vikingur Olafsson, ja lukuisia muita. Solistina hän on työskennellyt kapellimestareiden kanssa kuten Leif Segerstam, Neeme Järvi, Kristjan Järvi, Paavo Järvi, Sir Colin Davis, Eri Klas, Nikolay Alekseyev, Okko Kamu, Sascha Goetzel, Juha Kangas, Leonid Grin, Sian Edwards, sekä monia muita. Anna-Liisan repertuaari ulottuu barokista nykymusiikkiin, ja monet säveltäjät kuten Tõnu Kõrvits, Rein Rannap, Harri Wessmann, Jaan Rääts ym ovat kirjoittaneet sekä omistaneet kappaleita hänelle.

Anna-Liisa on levyttänyt soololevyn ALBA yhtiölle pianisti Ivari Iljan kanssa, sekä Mozartin ja Haydnin konsertot ERP Music Productions yhtiölle. Hän on myöskin levyttänyt virolaisen säveltäjän Eino Tambergin viulukonserton, sekä Mendelssohnin okteton mm. Maxim Vengerovin kanssa.

Anna-Liisa toimii professorina ”Karlsruhe Hochschule für Musik'issa, Saksassa. Lisäksi hän on viulunsoiton professori Guildhall School of Music and Dramassa, sekä Purcell School’ssa, Lontoossa.

Anna-Liisa soittaa Kulttuurirahaston Hieronymus II Amati viululla.