Iceland Dance Company

​​Iceland Dance Company (IDC) on Islannin kansallinen tanssikomppania. IDC perustettiin vuonna 1973 ja on riippumaton, julkinen instituutio, joka vastaa nykytanssin ja koreografian kehittämisestä, luomisesta ja hoitamisesta Islannissa.

Iceland Dance Company on progressiivinen nykytanssikomppania, joka yhdessä useiden Euroopan johtavien koreografien kanssa rakentaa jatkuvasti uusista koreografioista koostuvaa ohjelmistoa. Samalla IDC on johtanut islantilaisen koreografian kehittämistä ja kasvattanut kotimaisia lahjakkuuksia, jotka ovat myöhemmin saaneet kansainvälistä huomiota. Näiden ohjelmiston rakentamiseen tähtäävien menetelmiensä ansiosta IDC on vakiinnuttanut ainutlaatuisen asemansa kansainvälisellä tanssinäyttämöllä.

Iceland Dance Company korostaa kumppanuuden vahvistamista muiden kulttuuri-instituutioiden kanssa ja on ylpeä perinteestään työskennellä lupaavien lahjakkuuksien kanssa kaikilla taiteen osa-alueilla. IDC tilaa usein uutta musiikkia ja osallistuu aktiivisesti erilaisiin tanssi- ja näyttämötaiteen kansainvälisiin verkostoihin.

Tanssijat: Elín Signý Ragnarsdóttir, Charmene Pang, Erna Gunnarsdóttir, Félix Urbina Alejandre, Shota Inoue, Sigurður Andrean Sigurgeirsson, Una Björg Bjarnadóttir & Emilía Benedikta Gísladóttir