Nikolay Shugaev

Sello

Nikolay Shugaev tekee aktiivista uraa solistina, kamarimuusikkona ja kapellimestarina. Hän on esiintynyt konserteissa Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Aasiassa. Hän suoritti maisterintutkintonsa sellonsoitossa Moskovan konservatoriossa professori Natalia Shakhovskayan johdolla ja suoritti myöhemmin solistidiplominsa Conservatorio della Svizzera italianassa (Lugano) professori Enrico Dindon johdolla.

Shugaev esiintyy säännöllisesti kansainvälisillä festivaaleilla, joista mainittakoon Ceresio Estate, Società dei Concerti di Milano, Società del quartetto, Lugano Festival, Rome Chamber Music Festival, Mantova Chamber Music Festival, Lucerne Festival, LAC Lugano, MiTo ym. Hän on toiminut avustavana taiteellisena johtajana Habana Clásica -festivaalilla Kuubassa vuodesta 2017. Hän esiintyy säännöllisesti arvostetuissa konserttisaleissa, kuten Moskovan konservatorion Suuri Sali, La Sala Verdi Milano, LAC Lugano, Concertgebouw (Amsterdam) ja Carnegie Hall.

Shugaev on levyttänyt useita cd-levyjä Naxokselle ja sveitsiläiselle Gallo-levy-yhtiöille. Hänen levytyksensä italialaisista sellokonsertoista, ”Malipiero, Casella, Ghedini” (Naxos 8.574393) Rostovin sinfoniaorkesterin kanssa kapellimestari Valentin Uryupinin johdolla, oli yksi kauden kohokohdista ja kriitikoiden ylistämä.

Shugaev soittaa Igor Moroderin (Milano) rakentamalla sellolla.