Anders Alm

Petter Sundkvist

Kapellimestari

Petter Sundkvist on Ruotsin tällä hetkellä kysytyimpiä kapellimestareita. Ruotsalaisten orkesterien lisäksi hän on johtanut sinfoniaorkestereita kaikissa Pohjoismaissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Italiassa, Alankomaissa, Venäjällä, Kroatiassa ja Slovakiassa.

Hän on toiminut viimeisten kymmenen vuoden aikana Svenska Kammarorkesternin, Gävle Symfoniorkesterin ja Norrbottens Kammarorkester/Norrbotten NEOn ylikapellimestarina tai ensimmäisenä vierailevana kapellimestarina. Hän toimi lisäksi viimeksi mainitun orkesterin taiteellisena johtajana vuoteen 2012. Vuosina 2004–2007 Petter Sundkvist toimi Musica Vitaen ylikapellimestarina, tehden mittavia kiertueita Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Petter Sundkvist on hyvin omistautunut nykymusiikille ja on kantaesittänyt yli 100 pohjoismaisten säveltäjien teosta. Hän on myös johtanut noin viitisentoista esitystä ruotsalaisissa oopperataloissa sekä yli kaksitoista kamarioopperaesitystä.

Petter Sundkvist sai Naxos-levy-yhtiöltä johtavan roolin suuressa ruotsalaisen musiikin levyttämishankkeessa. Hänen levytyksensä erityisesti Stenhammarin musiikista Royal Scottish National Orchestran kanssa ja Joseph Martin Krausin musiikista Svenska Kammarorkesternin kanssa ovat saaneet kansainvälistä huomiota ja hienon vastaanoton. Näissä levytyksissä Petter Sundkvist tutkii modernin orkesterin mahdollisuuksia ajanmukaiseen soittamiseen, mikä myös heijastuu hänen työssään Haydnin, Mozartin ja Beethovenin musiikin parissa. Kansainvälinen lehdistö on ollut haltioissaan neljästä Kraus-levystä ja niistä ensimmäinen palkittiin arvostetulla Cannes Classical Award -palkinnolla vuonna 1999. Lukuisten Naxos-levytysten rinnalla Petter Sundkvistin levytysluettelo sisältää myös levytyksiä seuraavissa levy-yhtiöissä: BIS, Caprice, Swedish Society, DaCapo ja Phono Suecia, muun muassa Ruotsin radion sinfoniaorkesterin ja Göteborgs Symfonikerin kanssa. Petter toimi työpajojen ohjaajana Edsbjergs Ensemblen kanssa vuonna 2016. Hän on johtanut Marinens Musikkåria, Arméns Musikkåria, ohjelmistoissaan vaihtelevaa klassista musiikkia. Hän on tänä päivänä kysytty esiintyjä kyseisten sotilassoittokuntien kanssa. Hän on myös johtanut Göteborg Wind Orchestraa. Levytyksiä muun muassa Norrbotten NEOn kanssa ja juhlatuotantolevy NEO 2017. Muista Peterin hankkeista voidaan mainita osallistuminen Kööpenhaminassa järjestettävään Klagfestivaleniin Norrbottensmusiken NEOn ja Per Mårtenssonin kanssa vuonna 2018, Tonsättarfestival yhdessä Benjamin Staernin kanssa 2022 ym.

Petter Sundkvist toimii myös opettajana ja hänellä on vuodesta 2002 professorin virka Musikhögskolan i Piteåssa. Petter Sundkvist valittiin Kungliga Musikaliska Akademienin jäseneksi toukokuussa 2015.