Philip Björkqvist

Baritoni

Philip Björkqvist, kotoisin Ahvenanmaalta, suoritti maisterintutkintonsa vuonna 2017 Tukholman Operahögskolanista, jossa hän opiskeli Robert Hymanin johdolla. Ennen sitä hän valmistui Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannoverista. Vuonna 2012 Philip Björkqvist debytoi Theater Osnabrückissä Melisson roolissa (Alcina). Hän palasi Osnabrückiin vuonna 2013 Der Mutin roolissa (Telemann – Der aus der Löwengrube errettete Daniel). Hän on laulanut Senecan (Poppean kruunaus), Herra Olsenin (Kurt Weill – Street Scene), Tohtori Cajuksen (Windsorin iloiset rouvat) ja Theseuksen (Britten – Kesäyön unelma) rooleissa opiskelijaproduktioissa.

Vuonna 2014 Philip Björkqvist esiintyi Carcerieren roolissa (Tosca) Norddeutsche Rundfunkin sinfoniaorkesterin kanssa Open Air Festivalilla Hannoverissa. Esitys esitettiin suorana lähetyksenä NDR-televisiokanavalla. Myöhemmin samana vuonna hän lauloi toistamiseen NDR:n sinfoniaorkesterin solistina, tällä kertaa Mozartin Così fan tutte -oopperaan perustuvassa messussa. Vuonna 2016 hän lauloi Zunigan roolin (Carmen) Berlin Opera Academyn kanssa. Hän lauloi Figaron roolin (Figaron häät) kiitellyssä tuotannossa Suomen 100-vuotisjuhlien yhteydessä Västerås Sinfonietan kanssa Ahvenanmaalla ja Västeråsissa, Ruotsissa. Vadstena Sommarfestival 2018 -festivaaleilla hän oli mukana tuotannossa Solen och Nordstjärnan, opéra-balett pour Louis XIV et Charles XII:ssa, jossa esitettiin Lullyn, Desfontainesin ja Dübenin musiikkia. Hän lauloi Samuelin roolin (Naamiohuvit) Eutiner Festspiele -musiikkijuhlilla (Saksa) vuonna 2019 ja Filipin roolin (Don Carlos) Theater Lüneburgissa (Saksa) syksyllä 2020. Vuonna 2021 hän esiintyi Suurinkvisiittorin roolissa (Don Carlos) Tukholman Folkoperanissa sekä Psilanderina (Lisbeta) Alandicassa Maarianhaminassa ja Helsingin Aleksanterinteatterissa.

Philip Björkqvist on esiintynyt bassosolistina mm. Bachin Matteuspassiossa ja Jouluoratoriossa, Händelin Messiaassa, Haydnin Luomisessa sekä Mozartin Requiemissa ja Messussa nro 16 c-mollissa. Hän on konsertoinut liedlaulajana Suomessa ja Saksassa. Hänen saamistaan apurahoista voidaan mainita Anders Walls Stiftelse, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Yehudi Menuhin-säätiö (LMN-Hannover) ja Studienstiftung des Deutschen Volkes.