Taiteellinen johtaja

Photo by Heikki Tuuli

Anna-Maria Helsing

Avaa CV klikkaamalla tästä

Viulistitaustainen Anna-Maria Helsing on noussut kapellimestarina maineeseen johtaessaan erityisesti pohjoismaisia orkestereita sekä myös vieraillessaan kapellimestarina Tanskan ja Ruotsin kuninkaallisissa oopperataloissa. Vuosina 2010-2013 hän toimi Oulu Sinfonian ylikapellimestarina – hän oli samalla ensimmäinen naispuolinen ylikapellimestari Suomessa.

Lyhyen ajan sisällä Helsing on johtanut kaikkia Suomen ja Ruotsin suurimpia orkestereita kuten Radion Sinfoniaorkesteria, Helsingin Kaupunginorkesteria, Tampere Filharmoniaa, Tapiola Sinfoniettaa, Tukholman Kuninkaallisia Filharmonikoita, Göteborgin, Ruotsin Radion sekä Malmön sinfoniaorkestereita ja muun muassa Norjan Radion Sinfoniaorkesteria. Lisäksi hän on johtanut muun muassa Viron kansallisorkesteria, Staatsorchester Braunschweigia ja Bochum Symphony Orchestraa.

Tulevia kohokohtia ovat paluut mmun muassa seuraavien orkestereiden eteen: Philharmonia Orchestra, BBC:n Filharmonikot, BBC Concert Orchestra, Suomen Kansallisooppera, Suomen Radion Sinfoniaorkesteri, Islannin Sinfoniaorkesteri, Göteborgin Ooppera sekä debyytit Stavanger Symphonyn edessä ja tukholmalaisessa Folkoperan:issa.

Aloitettuaan opintonsa Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin kapellimestariluokalla, Helsing sai kutsun osallistua International Conductors’ Academy Allianz -koulutukseen Lontoossa, missä häntä ohjasivat Esa-Pekka Salonen ja Gustavo Dudamel. Vuonna 1999 hän voitti ensimmäisen palkinnon Varsovan kansainvälisessä uuden musiikin kilpailussa nuorille taiteilijoille. Hän suoritti viulunsoiton diplomitutkinnon Pietarsaaren konservatoriossa ja Bydgoszczin musiikkikorkeakoulussa Puolassa. Hän on osallistunut Jorma Panulan, Vladimir Jurowskin ja John Carewen mestarikursseille.

Erityisen lähellä Helsingin sydäntä on modernismi ja nykymusiikki.