Iceland Dance Company

Iceland Dance Company (IDC) är Islands nationella danskompani. IDC grundades 1973 och är en oberoende offentlig institution som ansvarar för att utveckla, skapa och vårda samtida dans och koreografi på Island.

Iceland Dance Company är ett progressivt samtida danskompani som tillsammans med flertalet av Europas ledande koreografer ständigt tar fram en repertoar av nya koreografier. Samtidigt har IDC lett utvecklingen av isländsk koreografi och fostrat inhemska talanger som sedermera erhållit internationell uppmärksamhet. Kombinationen av dessa två tillvägagångssätt för att bygga upp sin repertoar har skapat en unik position för IDC på den internationella dansscenen.

Iceland Dance Company lägger tonvikt på att stärka partnerskap med andra kulturinstitutioner och är stolta över traditionen att arbeta med lovande talanger inom alla konstnärliga områden. IDC beställer också ofta ny musik och deltar aktivt i olika internationella nätverk inom dans- och scenkonst.

Dansare: Elín Signý Ragnarsdóttir, Charmene Pang, Erna Gunnarsdóttir, Félix Urbina Alejandre, Shota Inoue, Sigurður Andrean Sigurgeirsson, Una Björg Bjarnadóttir & Emilía Benedikta Gísladóttir