Marie Lundgren

Mårten Landström

Piano

Efter avslutade studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Royal College of Music i London har pianisten Mårten Landström etablerat sig som en av landets mest erfarna och anlitade kammarmusiker, med nutida musik som specialitet. Sedan mitten av 90-talet har han varit medlem av kammarensemblerna Pärlor för svin och Göteborgsbaserade Gageego, och i Norrbotten Neo i Piteå är Mårten anställd som pianist och ensembleledare sedan starten 2007. 

Som solist har Mårten Landström framträtt med de flesta svenska orkestrar, och konsertturnéer har tagit honom till över tjugo länder över hela världen. Han har gästspelat vid ett flertal internationella festivaler, bland andra Beijing Modern Music Festival, June in Buffalo, Huddersfield Contemporary Music Festival, Musikfestspelen i Korsholm, Davos Festival och Lange Nacht der neuen Klänge i Wien Konzerthaus. 

Mårten Landström har tre gånger, tillsammans med Pärlor för svin, Gageego och Norrbotten Neo, tilldelats Föreningen Svenska Tonsättares Interpretpris.